tirsdag 3. februar 2009

What ever happened? - The Strokes


Denne gangen fikk vi i oppgave å skrive blogg om en sang og meningen med teksten i sagen. Jeg valgte "What ever happened?" av The Strokes. Det er en av mine favoritt sanger og jeg liker veldig godt meningen med teksten. Sangen er fra det andre albumet til bandet og på den tiden var det vedlig store forventninger til bandet, etter et førsteablum med kjempesuksess, og sangen handler litt om det. På denne nettsiden finnes både tekst og sang:


Når the Strokes kom med sitt første album i 2001 var de blant de ledende Indie/Rock bandene i USA. De ble verdenskjente og mistet kanskje litt kontakten med virkeligheten. I Indie/Rocken er det veldig viktig for bandene at de ikke blir for populære og "kommersielle". Med en gang noen band blir for store mister de Indie stempelet som er at det skal være "garage rock" og hjemmelaget. Indieband må også altid komme med noe nytt inn i musikkmiljøet. Så mange av bandene sliter med album nummer to.


Sangen handler om alle forventningene til albumet og bandet og litt om et forhold til en dame som tydligvis likte kjendis livet bedre enn han. Som mange andre som blir stjerner over dagen og får forventninger de ikke ønsket kan de fort komme borti narkotika. Vokalisten Julian Casablancas har lenge hatt store problemer, men har alltid sagt at hvis det ødelegger for musikk kreativitet vil han stoppe på dagen. Det var mange spekulasjoner om at dette albumet aldri ville komme ut på grunn av hans problemer med å takle verden, men de klarte det. Albumet ble en suksess, men ikke like stort som det første og Strokes var ikke lengre det ledende bandet innen Indie. For hvis man blir for kjente faller man fort bort. 


Teksten er kritisk ovenfor alle som har forventninger og krever noe av bandet, og også litt indirekte til Indiekulturen. Teksten i sangen viser godt til hans verdier om at han vil ha sitt private liv og ikke la seg bli påvirket. For at man skal skjønne denne teksten bør man ha hørt en del om the Strokes og osgå om den Amerikanske Indiekultiren som er veldig sær. Ved å lese denne artikkelen kan man lære en del om Indiekulturen


Stemingen i sangen kan virke litt desperat og trist, men melodien gjør at den drives fort fremover. 

Ingen kommentarer: